Gran Canaria Marokko cruise

 
 
VAKANTIE !!!!


Even een week weg. We doen weer een cruise, nu met de MSC Armonia. Dit schip is wat kleiner en ook van een Italiaanse maatschappij. We hebben een fijne vakantie gehad, de ruimtes waren netjes, de schoonmaakteam kwamen vriendelijk en ijverig over, de overige teams helaas over het algemeen niet.


 
8 maart 2014; Begin van de vakantie       

Idioot vroeg op (1:00). Iets voor drie uur komt de schipholtaxi en 3 kwartier later zijn we op Schiphol.  Om 9:17 uur landen we op Grand Canaria; Las Palmas.

Na ruim een half uur met de taxi zijn we bij de have.

Koffer ingeleverd en een beetje rond gelopen. Er kwam nog een carnavalstoet voorbij.













Om 13:00 mogen we eindelijk aan boord. We hebben een binnen hut.

Om 17:30uur de verplichte oefening. Deze was gelijk bij de nood boot verzamelplaats C.
 

Nu even niksen tot het avond maal die om 18:30 uur is. 
Na het avondeten nog even buiten gelopen het schip vertrok iets na 20:00 uur.
  
 






9 maart; zondag Cruisedag op zee
Vroeg wakker, dus nog even blijven liggen. Een ontbijtje in het restaurant. Om 10:00 uur een presentatie in het theater, waar we een excursie kunnen winnen, helaas wij niet.
Daarna naar dek 11, helaas lukt het de zon niet om door de wolken te breken. Eerst een half uurtje zwemmen en een kwartiertje in de jacuzzi. Daarna wat zitten lezen tot de lunch tijd. Nog in de bieb nog wat zitten lezen/spelletje op de tablet. De deining is behoorlijk en werkt op de moeheid, dus maar terug naar de kamer.




Even rommelen en terwijl ik aan het verslagje wil beginnen wordt er een enveloppe onder de deur geschoven, een verjaardagskaart :-).
 

Om 21:00 uur kennismaking van het hoofdpersoneel en kapitein. Daarna een show; Mytheon. Het was een mooie show. Daarna nog even kaarten en naar bed.


 

 


Het Theater




















10 maart maandag Casablanca
ontbijt, rond lopen, zwemmen, jacuzzi, muziek, lezen, lunch, herhaling van de ochtend. Om 21:30 u weer een mooie show.   


dans
zang
 

 
 
Spaanse dans
 
 
 
 
 
 
 

slechte goochel trucs






...............






 

                                                        
 Dinsdag 11 maart Casablanca.

Helaas bewolkt maar wel een fijne temperatuur. Op dek 11 lezen en de tablet gebruiken. Later nog even de mini golfbaan gedaan.



Tijdens de lunch verdwenen de wolken, dus na de lunch badbak aan en gaan zwemmen, in de jacuzzi zitten en daarna zonnen. En de dag is weer bijna voorbij. 




Vanavond Italia avond










 








Woensdag 12 maart Agadir Marokko

Vandaag hebben we een excursie; the walled city of Taroudant
Een kleine stad ongeveer anderhalf uur rijden van Agadir. De stad wordt vergeleken als de kleine versie van Marrakesh.

foto van het internet gehaald
bus foto's mislukt

De bomen die we onderweg zien is de Argania boom en is onder bescherming van Unesco. Deze geven een vrucht. Uit de noot halen ze olie waar ze weer diverse producten van maken










 



















s'Middags weer terug op het schip, nog even gezwommen, in de jacuzzi gezeten en van de zon genoten. Helaas werd de wind koud dus weer naar de kamer. Vanavond is het spaanse avond.
Leuke show vooral het begin prachtig gedaan.  




de miniclub deelt bloemen uit



gillende koe


stier
Torero



plassende stier



verleidende koe


niet tegenhoudende stier



een blije koe
 
... en stier



HOERA een kalf












De show begint




























Donderdag 13 maart; Arrecife, Lanzerot
 Vandaag weer een tour; Northern tour of the island. 

Schoonsteen schoonmaken
Een tour van ongeveer 4 uur. Eerst langs een souvenirwinkeltje, vervolgens een uitkijkpunt wat voorheen een militaire basis was, met uitzicht op 2 eilandjes en een deel Lanzerote met aan beide kanten de zee













Vervolgens rijden we naar de beroemde grot met lagune, waar witte, blinde, 2 cm grote kreeftjes leven; Jameos Ael Aqua is gelegen in het lavaveld van Monte Corona Het maakt deel uit van een lavatunnel die vanaf de vulkaan en de Cueva de Loas Verders tot onder de zeespiegel reikt.Het deel werd in 1966 door kunstenaar en natuurbeschermer César Manrique veranderd in een culturele, toeristische attractie.   




















Daarna weer terug naar het schip. Na de lunch weer even zwemmen en van de jacuzzi genieten. Vervolgens nog in de zon liggen lezen.


Bananensplit delen



Vanavond is het een egyptische avond.





Voordat de show begint kwam 1 van deze 4
 tussen het publiek om geintjes uit te halen

De mini-junior club
















Dit was de laatste schow voor deze reis





De diverse teams die op het schip werken

 
Vrijdag 14 maart; Tenerife
We blijven aan boord; lezen, zwemmen, jacuzzi, zonnen. Heerlijk.

                         





Zaterdag 15 maart;   Gran Canari, naar huis.
9:00 uur van het schip, eerst een excursie van het eiland.


Arucas 
De plaats Arucas werd in 1480 herbouwd nadat in 1478 compleet verwoest was door de Spaanse veroveraars. Eind 19e eeuw kreeg de binnenstad het gestalte zoals we nu kennen toen de stadsrechten verwierf.

De parochiekerk San Juan is in architectonisch opzicht het belangrijkste gebouw in de gemeente en heeft ook een grote maatschappelijke waarde. De gebruikte steen, die door plaatselijke meester-ambachtslieden is bewerkt, is uit Arucas zelf afkomstig.
De bouw begon in 1909 en in 1977 werd laatste hand gelegd aan de hoofdtoren, hoewel er al sinds 1917 diensten worden gehouden.












 

Teror
Volgens de overleveringen zou Maria op 8 september 1481 verschenen zijn op de tak van een inmiddels gesneuvelde pijnboom in de plaats Teror.
Ter ere van deze verschijning werd er een kapel gebouwd. Deze is in de 17e eeuw vervangen door een kerk, die vrij snel door een brand verloren is gegaan. Centraal op het fraaiste plein van Teror staat de in 1767 gerealiseerde neoclassicistische basiliek, die op de plek is gekomen waar de voormalige kerk stond. In de kerk bevind zich een beeld van de Heilige Maagd Maria uit 1481. Ieder jaar wordt dit beeld door duizenden bedevaartgangers bezocht tijdens het Fiesta de la Virgen del Pino. Aan het Plaza Nuestra Señora del Pina Staan naast de basiliek, een aantal fraaie gebouwen met de   traditionele houten balkons en een eeuwenoude laurierboom.






















Restaurant, waar we de lunch hadden, kijkt op het stadje
Tejeda; roque nublo/el pico de la gorra san bartolome de tirajana 

Een bekend uitzicht
        
Het belangrijkste symbool van Gran Canaria bevindt zich ook in Tejeda: de Roque Nublo, een enorme monolithische basaltrots van meer dan 70 meer hoog, die is ontstaan als gevolg van vulkanische activiteit in het Pleistoceen. De monolithische rots ernaast heet El Fraile (de broeder) omdat deze doet denken aan een in gebed verzonken monnik.


Uitzicht 1

Uitzicht 2

Uitzicht 3
chauffeur deed de deur niet open, dus dan maar door het raam

         Maspalomas
Weer een bekend uitzicht
ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan.   In het oostelijke deel wordt de plaats door de   "Duinen van Maspaloma" van de zee gescheiden   De duinen in het zuidoosten zijn ongeveer 6 km lang   en 1 tot 2 km breed. Ze bestaan uit fijn zand dat als verpulverde zeeschelpen door de branding werd aangespoeld. Bij de 68 m. hoge vuurtoren El Faro uit 1889 ligt het natuurgebied La Charco de Maspalomas waar vele watervogels broeden. De duinen en de la Charco zijn sinds 1987 beschermd als natuurgebieden.




 


Have



Vliegveld

Maspalomas





En weer richting vliegveld, waar we rond 16:00 uur aankomen en pas om 20:35 uur   vertrekken.
 
 
 
 

                                                      We zijn om 4 uur thuis.



Een link voor meer foto's http://gaea.picturepush.com/album/339302/p-Canarische-eilanden---Marokko-cruise.html

 


 
 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

THE GAMBIA

La Gomera.

F U E R T E V E N T U R A