La Gomera.

Dit keer gaan we naar La Gomera. Hierbij kreeg ik regelmatig de vraag “waar ligt dat?”. Nou het is 1 van de 7 grote eilanden van de Canarische eilanden en ligt naast Tenerife.












Het eiland kent ook sinds de Jaren 70 toerisme, maar is minder bekend en druk. Het is ook niet mee gegroeid met de toerisme bouw die je op Tenerife ziet.
Het is een rond eiland, met een goede hoofdweg en vele “wandel”paden. Nou zitten we buiten het seizoen, maar het is een rustig eiland, met heerlijk weer. Door de hoogteverschillen kan het aan de kust zonnig en warm zijn en als je boven of aan de andere kant van het eiland zijn kan het bewolkt en wat frisser zijn. Er zullen mensen zijn die het gewoon koud vinden, maar dat vonden wij dan weer niet. In de 2 weken dat we er waren was het droog, zonnig, af en toe wat bewolkt en tussen de 28 en 31 graden.
🌞 ⛅ 🌄




Maandag 2 oktober 2017; voor 15 dagen naar La Gomera. Helaas een vertraging door organisatorische reden waar Transavia zelf maar op gelost heeft. 
Dag Nederland
 
Portugal
Hallo Tenerife

We vliegen naar Tenerife. Daar hebben we 1 overnachting, omdat we te laat zijn voor de veerboot. Het appartement van Andorra hotel ziet er goed uit en we hebben uitstekend geslapen.


Dinsdag  3 oktober We moeten om 7:50 uur klaar staan. zijn om 8:00 uur bij de have. Man van Neckermann komt pas om 8:30 uur om de kaartjes te geven. Moeten zelf vragen waar we de koffers moeten laten en is daarna verdwenen.





Om 10:00 uur op La Gomera. Met de bus naar het hotel. 
Nou hadden wij als informatie "Het appertement ligt 15 minuten van de have af." Verder denk je daar verder niet over na. Rit blijkt bijna 2 uur te duren en we krijgen geen info, wel een mooie rit. We kwamen dus aan in bij San Sebastián.
geen stops, dus foto's achter het raam gemaakt






Bij het appartementencomplex krijgen we ook geen informatie. We zijn blijkbaar bij andere reizen nogal verwend, we kregen altijd minimaal een welkoms enveloppe met wat informatie, zoals een plattegrondje en informatie over de omgeving. Te laat voor de informatiebijeenkomst aangezien we pas om 12:00 uur in ons appartement zijn en de informatiebijeenkomst om 11:30 uur is. 
Kamer blijkt een trap omhoog te zijn. We krijgen een andere kamer, maar dat is een 1 kamer app terwijl we voor een 2 kamer app betaald hebben. Mobiel werkt niet, man bij de receptie wil niet bellen want het is een mobielnummer. Na meerdere pogingen met de vaste telefoon en wat activiteiten later eindelijk contact met vertegenwoordiger, die het alsmaar over vrijdag heeft. Nog wel een wandeltocht kunnen boeken.
Rond gewandeld, boodschappen gedaan en gezwommen. Duim tussen de deur gekregen.

Valle Gran Rey appartement Charco del Conde






Uitzicht op zee

Rond het zwembad is er gratis wifi die meer niet dan wel werkt.



















Woensdag  4 oktober 
We staan klaar voor de wandeltocht, bus komt een kwartier te laat en helaas ik mag niet mee. De man wil niet luisteren waarom ik niet met dichten schoenen kan lopen, maar uitstekend met stevige sandalen heel wat af kan lopen. Mensen met zeer slechte dichten schoenen mogen wel mee.
Later krijg ik te horen dat het van de verzekering van het eiland moet, maar op de bon staat dat ze geen verantwoording nemen bij ongevallen.
the babybeach



 








We zijn zelf met het OV gegaan en gaan wandelen bij Arure. Wel een korte wandeling aangezien niemand weet hoe laat de bus langs komt.

BUS INFORMATIE: er zijn 6 lijnbussen. Bij Valle Gran Rey komt lijn 1 en de start is boven, maakt een rondje hotels en rijd naar San Sebastián en terug. Het schijnt als de bus bij de start al vol is, hij de hotelronde overslaat en je dus erg lang kan wachten op de volgende. Dit hebben we trouwens niet mee gemaakt.
De vertrektijden van deze 2 plaatsen zijn bekend en de tussen haltes moet je maar raden, waar deze zijn en hoe laat ze langs komen. Er zijn haltes waar de andere lijnbussen ook komen, maar de tijden zijn onbekend. Vraag je het aan de lokale bevolking, die er gebruik van maken krijg je altijd "I don't know".

TAXI INFORMATIE: de taxi's rekenen de weg naar je toe en waar je naar toe wilt. We hadden 1x een taxi die de bus tarief gaf, dit was bij elkaar 6 euro en 1x die de meter aan zou doen en het minimaal 27 euro zou zijn, terwijl de busrit met z'n 2en 6 euro is. Dus toen maar op de bus gewacht.

TIP: Neem je rijbewijs mee en huur een auto voor dit eiland.

ARURE heeft meerdere wandelpaden. Wel goed kijken want het is niet altijd goed zichtbaar en op het eiland zijn ze nogal zuinig met richtingaanwijzers.



kerkje in Arure




























Bij terugkomst nog lekker gezwommen.



Donderdag 5 oktober met de bus naar El Cercado. Blijkbaar bekend om het pottenbakken, helaas alles gesloten. De potten worden met de hand gemaakt zonder draaischijf.
We gaan lopend terug naar Las Hayas. Daar stopte een taxi die de zelfde kant op moest. Zelfde prijs als de bus. 
Een rechte lijn tussen de 2 dorpen is 2 kilometer. Er zijn wel "wandel"paden, maar die waren slecht zichtbaar en dan moet je meer omhoog en omlaag aangezien er meerdere valleien zijn.





















Tafelberg












hier wordt palmhoning gemaakt van de EU mag het geen honing genoemd worden aangezien het uit een palm getapt wordt




In het appartement gelyncht. Zwemmen en uit eten.

Op de rijst zit een sausje met kaneel en (verbrande) amandelschijfjes, persoonlijk vond ik het niet lekker.



Vrijdag 6 oktober eerst naar de vertegenwoordiger van Neckermann, waar we maar weinig aan hebben. Vroegen om informatie/tips, maar die kon hij niet geven. Aangegeven dat we een andere kamer hadden, maar schreef niks op. De eigenaar van het appartementencomplex had wel aangegeven dat hij het door heeft gegeven en dat we geld terug moeten krijgen. Ben benieuwd.
Wel 2 excursies geboekt.

Langs de boulevard gesjokt. Weer terug en door lopen om  boodschappen te doen. Lunch op het balkon en daarna zwemmen. Nog wat boodschappen  doen en diner op  het balkon. 

SUPERMARKTEN: er zijn voldoende lokale supermarktjes, sommige hebben nog siësta tijden, andere zijn de hele dag open. Er zijn ook 2 Spar winkels, die 7 dagen in de week open zijn behalve bij bankholidays, dan zijn ze gesloten.
De overige winkels zijn 7 dagen in de week open.

















 



Zaterdag 7 oktober  wandelen over de boulevard langs de winkeltjes, strandje met natuur en rotsen.







































Lunch een pizza Margarita, niet alles op. 




















Terug naar het appartement en zwemmen.



Zondag 8 oktober naar de hippie markt gelopen en in de omgeving gewandeld. Boodschappen gedaan. Lunch op het balkon. Even gezwommen, water was koud en de wind ook in het zwembad, ernaast was het heerlijk.








Een van de weinige duidelijke wandelpaden aanwijzingen





Maandag 9 oktober wandeling, de vvv was natuurlijk gesloten v.w. vakantie. Weer de andere kant op naar de apotheek en de have gelopen, kleding gekocht. Op een bankje lunch genuttigd en weer naar het appartement. Gezwommen. Na het avondmaal naar de zee en zon gekeken.















Zo lekker de camera aan het werk zetten en veel te veel foto's maken.



































































De zon in de zee zien zakken



































Nou ja bijna dan wolk zit in de weg

Een paar dieren die op het balkon leven













Dinsdag 10 oktober 9:30 uur eilandtour bus is een kwartier te laat en we moeten van bus wisselen. Het was een kleine bus, maar er waren nog lege plaatsen, dus we moesten in een kleinere bus.


Eerste stop bij een uitkijkpost, met restaurant die op een nieuwe eigenaar wacht, Mirador del Palmarejo.





























Langs Epina korte wandeling door het"bos". 







































Vervolgens naar Centro de Visitantes uitzicht op Tenerife. Lunch.















































Door naar Agulo, hier doorheen gelopen.




























































Vervolgens nog door een plaatsje gereden waar de gids zeer positief over deed dat het zo mooi is, dit was het ook, maar we hadden helaas geen fotostop.

Nog een mooie natuurlijke uitzicht die ze staat op te hemelen, maar helaas weer geen stop en het was onmogelijk om een mooie foto te maken in een redelijk snel rijdende bus.




















Vervolgens zat ze de rainforest tour op te hemelen die in het gebied is waar we door reden, helaas ook geen stop om een indruk te krijgen. En geen foto's aangezien de bomen en rotswanden te dichtbij waren om een goede foto te maken van een snel rijdende bus.

Volgende stop Pajarito. Ene kant uitzicht op de plat gebrande woud (2012). Gelukkig wint de natuur. En aan de andere kant de Tafelberg. Deze is 100 meter hoger dan de versie in Zuid-Afrika.












standbeeld ter eren van de fluit taal, waar de gids 2 woorden over vertelde





Tafelberg op La Gomera

Tafelberg Zuid-Afrika

Tafelberg Zuid-Afrika

Daarna weer verder naar El Cercado. Hier moeten we een half uur vertoeven, voor de 3 kleine keramiekwinkeltjes.


























Vervolgens weer maar het appartement. Vandaag in het restaurant gedineerd die bij het appartementencomplex hoort, het was lekkerder en beter dan in het eerste restaurant.







Woensdag 11 oktober naar de have gelopen en daar wat door de straatjes gewandeld. Lunch op het balkon en daarna zwemmen. Worden  gebeld dat de 4uur durende boottocht niet door gaat, omdat de boot stuk is. We kunnen met de kleinere boot een 3uur durende tocht in de middag doen, zelfde prijs. Ben benieuwd.













Ik had de laatste dagen erg last van een spier in mijn kuit, kon niet meer goed lopen. Toch maar langs de apotheek gegaan. Dat spul werkt zowaar echt.




Donderdag 12 oktober 14:00 uur boottocht ging niet door voor ons. 
Wat rond de have gewandeld, inktvisringen gegeten, bij een ander een boottocht geboekt en weer naar het appartement. 

Het is niet goed op de foto te zien, maar de boot ligt aardig laag en we moesten met een gladde ladder zo het bootje in. De "kapitein" vond het niet goed dat mijn moeder dit deed en stelde voor om wat verder op aan boord te gaan. Daar aangekomen, zouden we ruim een meter in de boot moeten springen, nou nee dank je, geld terug gekregen.

Met het boeken van een andere boottocht kwam the speedy (te vroeg) terug en de mensen die van boord kwamen keken niet blij.




















Vrijdag 13 oktober  met de  bus  naar Chipude gegaan, daar gewandeld, 












































Dan denk je ja gehaald, helaas niet dus. Nog een keer 2 km. Het is niet zo goed te zien, maar de weg gaat redelijk stijl omhoog en bestaat uit nette gladde bestrating. Besloten om maar terug te lopen.











































Bij de bushalte stond een taxi, die minimaal 27 euro vroeg voor de rit. Op de bus gewacht en weer naar het appartement,

Helaas weigert de buschauffeur bij onze halte te stoppen. Dan maar gelijk boodschappen doen.



Zaterdag 14  oktober

De hond liep steeds om het blok, keek naar het raam (van zijn baasje?) blaffen, geen reactie weer blokje om.

Boottocht dolfijnen gezien, geen mooie wand gezien, geen La Palma  en Tenerife door het weer. Ondanks het met zwem pauze was, niet gekregen.  Gelukkig nog genoeg tijd voor het zwembad.














Dit zwemt hier rond, we hebben 2 soorten dolfijnen gespot










laatste stuk met "muziek"

met lunch

















Dit helaas niet gezien
Printcreen van de video























gratis show tijdens diner









Zondag 15 oktober gewandeld, ijsje en zwemmen




























M aandag 16  oktober 9:30 uur wachten op de bus, was maar een kwartier te laat. Mooie rit naar de have.      








Koffers proberen in de lockers te krijgen na 3 euro aan dat ding verloren te hebben zijn ze opgeborgen. De veerboot op en naar Tenerife.




 Daar worden we eerst naar een hotel gebracht om daar ongeveer 3 uur te wachten op de volgende bus naar het vliegveld, waar we een uurtje te vroeg gedumpt worden en dus zo lang kunnen wachten om in te checken. En natuurlijk met vertraging, zelfde "probleem" Als met de heenweg.














 Weer richting Nederland en om 3:30 uur lagen weer in ons eigen bedjes.

Het was een heerlijke vakantie, we hebben gedaan wat we wilde doen, niet gezien wat we wilde zien

Reacties

Populaire posts van deze blog

THE GAMBIA

F U E R T E V E N T U R A