OP ZANDGROND GELEGEN BOS BIJ DE AA

Zo even lekker een paar dagen er tussen uit. Waar zullen we naar toe gaan. We gaan naar het "Op zandgrond gelegen bos bij de Aa"  of te wel Almelo. En nee niet naar het Preston Hotel, maar naar het Theaterhotel Van der Valk. Eigenlijk alleen v.w. het all in gedoe. We hoeven alleen een kamer en ontbijt. En dit hotel heeft ook een zwembad. We gaan van 7 tot en met 11 maart 2016.

Hoe komt Almelo aan zijn naam. Even googlen en dit is het resultaat: Almelo ontstond in de middeleeuwen en stamt af van de woorden aa en lo.Een lo is een bos dat gelegen is op zandgrond. de aa verwijst naar de Almelose Aa die toen een landweg bij de lo kruiste.


We gaan met de trein Rechtstreeks naar Almelo, zonder vertragingen.



s'Middags komen we aan in Almelo. Van het station lopen we naar het hotel, waar we vriendelijk verwelkomt worden


Onze kamer, ietsje kleiner, maar prima.
Het zwembad, maandag avond                    
 gelijk gebruik van gemaakt, dinsdag en donderdag ook nog heerlijk gezwommen. Er zijn maar weinig gebruikers waardoor ik het zwembad grotendeels van de tijd het zwembad helemaal voor me zelf heb, HEERLIJK


De eerste avond gewoon makkelijk doen, dus in het hotel gedineerd.









Dinsdag gaan we de waterroute lopen, deels is deze langs de Aa. Het is droog, zonnig en fris weer. Het is goed te doen en gezellig. Helaas zijn er maar op 3 plekken de mogelijkheid om op een bankje te zitten en er staat nergens een tentje waar je een bakje kunt drinken (behalve in het centrum natuurlijk). Wij hadden een andere plattegrond gekregen dan deze die ik van internet geplukt het groene gedeelte is de route die wij gelopen hebben en het gele is wat afgesloten was.




De herten zijn gewend om gevoerd te worden

In het centrum nog langs de AH om een broodje en beleg te kopen om onderweg op te eten. Uiteindelijk toch nog een bankje gevonden waar we het broodje hebben gegeten en van de natuur genieten.




 In de middag nog het centrum gelopen. Dit gebouw is de restant van de textielfabriek die hier vroeger stond. Er zit tegenwoordig een Grieks restaurant in. (persoonlijk snap ik het niet, een stuk geschiedenis, qua gebouw en historie zou ik er een poffertjes restaurant in gezet hebben, met oud Nederlandse glorie en foto's van de textiel geschiedenis, maar ja ieder ze ding



Woensdag naar het station wandelen en hop met de trein naar Enschede.



Wandelen door Enschede




 Lunch nuttigen





Daarna naar Hengelo om daar wat rond te slenteren.




In Almelo het diner nuttigen




Donderdag gaan we weer met de trein weg. We gaan naar Zutphen. Een mooie stad, waar het marktdag is.





s'Middags nog even door Deventer slenteren waar deze mus zich goed laat horen.




Vrijdag weer naar huis, maar in Utrecht toch nog even de benen strekken.




Het waren 5 gezellige dagen

Reacties

Populaire posts van deze blog

THE GAMBIA

La Gomera.

F U E R T E V E N T U R A