VOGELVLUCHT VAN VAKANTIES

Een vogelvlucht van onze vakanties. Met "onze" bedoel ik mijn moeder en ik. 


In 1995 voor het eerst op vakantie  met z'n tweeën in het buitenland. Een uit probeersel naar Praag in Tsjechië. Uitkomst een gezellige week voor herhaling vatbaar en herhaling werd het.
Onze vakanties zijn voornamelijk georganiseerde rondreizen, hierdoor krijgen we de hoogte punten van het land te zien zonder zelf alles uit te pluizen en uit te zoeken. We gaan met de bus, vliegtuig, boot, schip, trein. Van hotel naar hotel en we hebben heel wat verschillende soorten mee mogen maken. Lange busritten, maar met prachtige uitzichten.

de foto's gaan van boven is nu naar beneden is toen. Dus als je dit voor het eerst leest moet je nu helemaal naar beneden schuiven om aan het begin te beginnen.


klik voor  wereldkaart
Totaal: 47 vakanties 


Aankomende vakantie: ??????????????

CALLANTSOOG  20 - 26 november 2019KRETA 2 - 16 september 2019 MALTA 25 mei-8 juni 2019

GRONINGEN 11-15 maart 2019

nieuwe blog

RIJSEN september 2018
SAMOS 2018

LA GOMERA 2-16 oktober 2017

Mooi eiland, weinig toerisme. Advies; huur een auto en ga zelf op pad. 




ZUID AFRIKA en SWAZILAND 13-29 maart 2017


Een mooie reis van Johannesburg naar Kaapstad. We komen in het Krugerpark en Hluhluwe park en krijgen de big 5 met welpjes te zien. In niemandsland krijgen we een mooie voorstelling te zien/horen en een indruk hoe men woont/woonde. 
Met de Tafelberg hebben we ook geluk, prachtig weer, jammer dat we maar z'n korte tijden hadden om er rond te lopen. Robbeneiland ook bezichtigd.

THE GAMBIA 7 oktober - 19 oktober

We hadden China besteld, maar deze ging helaas niet door. Optie no. 5. werd Gambia. Alles op het laatste moment nog geregeld. We zaten in het Senegambia beach hotel. Mooi en rustig. Veel dieren en groen. 12 rustige dagen.
Ondanks al het groen vele dieren kunnen spotten. Veel apen in het resort, maar ook daar buiten. Veel vogels en de gieren worden op het resort gevoerd. Ook nog een dagje Senegal
 





DE KANAALEILANDEN 28 mei - 11 juni 2016
De charme van 3 eilanden. 
We hebben er 4 bezocht. Guernsey, Sark, Herm en Jersey

Als je voor de natuur en rust gaat is het zeker de moeite waard. heerlijk genoten en veel gelopen.
Guernsey 2 verschillende hotels. De eerste wat afgelegen. Veel gelopen. De 2de in de enige stad. In en rond de stad rond gebanjerd.





Sark een klein eiland waar alleen tractors mogen rijden. Het is een wandel en fiets eiland. Hebben bijna het hele eiland afgelopen. We waren er 2 nachten en dat was meer dan genoeg.
















Herm, 1 dagje op dit kleine eilandje. heerlijk rond gelopen.






  Jersey is een wat groter eiland en wat voller bevolkt, wat goed te merken is, nog veel natuur.
  






ALMELO 7-1 maart 2016
Even een paar dagen er tussen uit lekker ontspannen en geen moeten dagen.
We hebben Almelo afgelopen en met de trein naar, Enschede, Hengelo, Zutphen, Deventer en Utrecht geweest.





















PORTUGAL 22 sept- 06 okt 2015

Een rondreis die "Parels van Portugal" genoemd word. Een mooie bus reis met heel veel kerken en kathedralen. Na de rondreis hebben we nog een paar dagen vrij in Cascais.

Porto, Guimaraes, Braga, Costa Nova, Aveiro, Cobria, Tomar, Fátima, Bathala, Alcobaca, Nararé, Obidon, Évora, Cascais, Sintra, Lissabon











SCANDINAVIË 18 mei - 01 juni 2015

Dit keer met de bus door Duitsland naar Denemarken, Zweden, door Finland naar Noorwegen. Een mooi contrast van het weer. Ene moment zon en warmte en het andere moment in de diepe sneeuw.

Denemarken: We overnachten in de buurt van Kopenhagen wat we totaal niet te zien krijgen helaas.
Zweden: Route E4, Stockholm
finland: Helsinki, Heinola, Jyväsklä, Ravintola Vaskikello, Oulo, Rovaniemi, Poolcirkel, Saariselkä, Siida
Noorwegen: Noordkaap, Honningsvag, Alta museum, Tromso, Svolvaer, Lofoten, Bostad(vikingmuseum), A, Mosjoen, Morsvik, Poolcirkel, Moirana, Trondheim, Gudbrandsdal, Ringebu, Lillehammer, Gardenmoen, Oslo  






POOLCIRKEL TERUGWEG
NOORDKAAP




















FUERTEFENTURA 20 okt- 04 nov -2014

Een vakantie op eigen gelegenheid. Excursies daar geboekt, zelf met het o.v., wandelen, zwemmen.

Antigua, rondtour Inside Fuertentura: Nationaal Park de duinen, Tinclaya de heilige berg, Valle de Santa Betancuria, Ajuy. dierenpark Oasis park, dagje Corralejo, 3 eilandentocht: we krijgen een hamerhaai te zien, Los Lobos




IEDERE LUNCH EN DINER AANWEZIG
















LAS PALMA, MAROKKO, LANZAROTE, TENERIFE CRUISE 08-15 maart 2014

Onze 2de cruise. Reis was iets anders dan wat we besteld hadden, het reisbureau was vergeten de veranderingen door te geven. Maar het was een heerlijke reis.
Dit keer een binnen hut, idioot klein en veel te veel spiegels. We gaan iedere avond naar de show die iedere avond anders zijn, niet te lang en niet te kort zijn, een leuke opvulling van de avond.
Eerste stop is bij Casablanca (Marokko), 2de is Bij Agadir, hier doen we een excursie. Volgende stop Is Arrecife, Lanzerot waar we de tour; Northern tour of the island doen die 4 uur duurt. Daarna is de stop op Tenerife. Laatste stop is Gran Canari waar we een 7-uurs tour doen. De tour: Arucas, Teror, Tejeda, Maspalomas en richting vliegveld.




AGADIR

LANZEROT

MASPALOMAS



MILAAN,  OLYMPIA, ATHENE, ISTANBUL, YALTA, ODESSA; OEKRAÏNE, SANTORINI, CORFU, CIVITAVECCHIA CRUISE 08-21 sept 2013
We willen rondreizen, maar ik kan op het moment niet veel dus...Onze 1ste cruise. Start en einde in Italië. Het is een heerlijk verplicht ontspannen manier om diverse plekken te zien. Heerlijk zwemmen in een zwembad zo groot als een postzegel en van de zon genieten. Helaas waren we slecht geïnformeerd hoe het allemaal gaat met een cruise. Ons was beloofd dat er een Nederlandse gids aan boord zou zijn, niet dus. Op het hele schip was geen enkel personeelspersoon die Nederlands sprak. De excursies zijn idioot duur. Je kunt ook op eigen  gelegenheid gaan, maar dat moet je van te voren wel uitzoeken. Verder wel een leuke tijd gehad.

Start met het vliegtuig naar Italië; Milaan, naar de have. Aan boord van het schip onze kajuit is op de 6de verdieping London, kamer nummer 6172, een kamer met uitzicht op zee. We varen eerst naar Napels waar we de hopon/off bus nemen. Volgende stop is in Griekenland; Pennepolis Olympia. Volgende dag Athene. Vervolgend door Turkije; Istandul. Nu een land waar we nog niet zijn geweest, Oekraïne. We meren aan in Yalta en hier gaan we mee met de excursie. We zien Yalta in vogelvlucht; botanische tuin kasteel Zwaluwnest, Livadia paleis. Volgende dag gaan we Odessa bekijken: Orthodoxe kerk, museum wandeling in de stad.
We komen bij het eiland Santorini waar we op eigen gelegenheid rond gaan lopen. Volgend eiland is Corfu.
Een hele dag in Civitavecchia op eigen gelegenheid
SHOW OP HET SCHIP


NAPELS

BOSBURUS

YALTA

SANTORINI



WAALWIJK  27-30 juni 2013

Een zware tijd gehad en er gewoon even tussen uit in Nederland. Een hotel in Waalwijk. Een dagje Beekse Bergen, dagje door de Loonse Drunense Duinen wandelen (waar mam nog wat herinneringen heeft), naar Oisterwijk en als laatst nog even naar de Kets. 
  

















KOS 20-30 sept 2012

Voor het eerst via Rotterdam vliegen. We hebben een appartament met "keukentje".
Zwemmen, 3 excuries waardoor we het hele eiland zien, zwemmen,fietsen, wandelen, zwemmen, boottocht.











VLIELAND 23-26 april 2012

Een paar dagen in eigen land.




 





SRI LANKA 14 sept- 6 okt 2011
Een mengelmoes van Hindoeïsme en Boedhisme. Englese en Nederlandse Invloeden. Een mooie natuur en meerdere safari's gemaakt. Veel waarschuwingsbordjes gezien van "pas op olifanten" Helaas staken ze niet over als wij kwamen. Wel olifanten in een olifantenweeshuis gezien. De afstammeling van de orginele boom gezien waar Boeddha onder zat toen hij zijn verlichting kreeg. De Lionrock op geweest, de moeite waard.
We kregen ook een rits mieren te zien die ons bed gebruikte om over te steken. Één van de hotels was een voormalig ziekenhuis. We zijn bij de little world's end en de world's end geweest

Negombo, Colombo, Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Dambulla tempel, Kandy, City of light/little England, Bandarawela, Ravana Ella (waterval), Thissamaharama, Yala park, Marara, Unawaruna   












OLIFANTENWEESHUIS


MAMA

LIONROCK; WOLKENMEISJE

GEVOEL ONBESCHRIJFBAAR ZO DICHTBIJ FANTASTISCH (LUIPAARD)




TENERIFE 17-27 sept 2010
Weer een vakantie op eigen gelegenheid, met wat exursies boeken, zwemmen, lezen, wandelen hebben we een heerlijke vakantie.
Hotel in Costa Adeja, Playa De Fanabe
Een boottocht van 3 uur gemaakt, waar we veel tuimelaars en 3 dolfijnen voorbij zien komen.
We maken een eiland-tour; Vilaflor, Parque Nacional de Las canadas, waar de film Planet of The Apes is opgenomen. We zien een bewolkte de Pico del Teide. La Orotova, Puerto de la Cruz, Icod de Los Vinos voor de Drago Milenario. Garachico voor het uitzicht, Santiago del Teide, Los gigantes
Met de bus naar Santa Cruz waar we de hele dag rond slenteren.
Nog een tocht, maar dit keer met een Jeep. Arona, Vilafor en Los Roques met een wolkvrije Del Teide. Santiago del Teide, Masca.


DEL TEIDE

TUIMELAARS


DRAGO MILENARIO




MALEISIË 13 -27  april 2010

Bij aankomst bleken wij een van de laatste vluchten te zijn v.w. de uitbarsting van de vulkaan op IJsland. En met de terugweg waren we een van de eerste vluchten die weer ging.
Een variatie aan maaltijden, bijna iedere dag Chinees.
We hebben o.a. een hotel overnachting in het Taman Negara national park. We maken daar een jungle wandeling met de "canopy Walkway" en een mooie boottocht. s'Avonds nog een nachtwandeling.

Kuala Lumpur, Batu grotten, Bidor, Camaron Highlands, Oran Asli, Lata Iskandar  watervallen, Ipox tempelgrotten van Kak Look Tong, Georgetown, Baling, Belum Rainforestresort Pulan Banding, Kelantan, Kuala Tembeling, Taman Negara national park,  Prutrajaya, Mallaca, Melaka, Kampung Cantik Pengkalan Batu   



BATU GROTTEN


CANOPY WALKWAY


BATU GROTTEN
De Petronas TwinTowers









DUITSLAND 12-18 Oktober 2009

Een paar dagen er tussen uit naar Thüringen en Saksen.
We verblijven in één hotel en van daaruit hebben we excursies naar: Eisenbach, Altenburg, Dresden, Dornheim, Arnstadt, Weimar, Leipzig. Dit keer pech met het weer, alleen maar regen gehad. Een maal weer in Nederland een heerlijke stralende zon.







TURKIJE 6 – 20 mei 2009


Weer een mooie rondreis, veel natuur, moskeeën, kerken en Romeinse overblijfselen gezien.
Hoogte punt van de reis was in Cappadocië waar ik voor het eerst in een luchtballon stap. Een prachtig uitzicht en ervaring.


Antalya, Perge, Aspendos, Taurusgebergte, Konya, Sultanhani, Ürgüp, Cappadocië, Göreme-dal, Ankara, Instanbul, zee van Marmare, Bursa, Troje, Pergamon, Asciepion, Izmir, efeze, Selcuk, Meandervlakte, Pamukkale  

CAPPADOCIË VANUIT EEN LUCHTBALLON


ANTALYA

GROTWONINGEN


TROJE














CUBA 14 – 27 september 2008

Cuba een van de landen waar mam nog naar toe wilde voor dat er veranderingen in het land zou komen. We reizen van boven naar beneden met de bus en een trein rit. En een vlucht waar je je hart bij vasthoud als je het vliegtuig ziet.
We hadden een super avond bij een gezin, echt heerlijk simpel eten en een Salsa les.
Te voet zien we het oude Havana en het nieuwe verkennen we op de achterbank van een oldtimer (roestbak die door de verf aan elkaar zit).

Havana, Cojúnar, met de boemeltrein (lechero) naar Los Palacios, Pinar del Rio Vinales, San Vicente valley Los Tres Reqes Del Morro, Cienfeugos, Carretera Racho Luna, Trindad, aale losIngenios, Camagüeq, Sancti Spiritus, Bayamo, El Cobre, Varadero  












HET DRANKJE WAT WE BIJ IEDERE STOP WEL KREGEN OF EEN VARIANT ERVAN.







INDONESIË: SUMATRA, JAVA, BALI 21 maart -11 april
2008
Na een lange vlucht starten we in Medan met 6 uur verschil. Na een lange bustocht komen we bij ons eerste hotel een eco lodge waar je geen warm water uit de kraan krijgt.
Letterlijk een reis met verschillen. Een groot contrast tussen rijk en arm.
Sumatra en Java een prachtige reis Bali meer als strandvakantie.
Op Sumatra was een stuk weg weggeslagen. Er zat een diepe kuil in de weg zo diep dat om omhoog te komen stonden er takelwagens. Maar hoe gammel onze bus was hij reed zo kuil in en weer uit. Wel leeg, wij moesten een stukje te voet v.w. de veiligheid.
Door omstandigheden moesten we met een omweg (andere vluchtmaatschappij) via Maleisië naar Java.

Sumatra: Singapore, Medan, Bukit Lawang, Kab. Karo, Sipisopiso waterval Tobameer, Pematang Purba, eiland Samosir, museum Huta Boln Simanindo, een zwavelmeer, de evenaar, Bukittinggi, Padang
Java: Jakarta, botanische tuinen Keban Raya in Bogor, Bandung (Parijs van Java), vulkaanwandeling TangKuban Prahu, Naga, Baturaden, Borobudur, Yogyakarta, Prambanan, Malang, Bromo, Kalibaru
Bali: Benoa, Kuta, Tanah Lot, Alas Kedaton, Mengwi, Batubulan, Sanur, Nusa Dua  


BOROBUDUR
TANGKUBAN PRAHU




DE BUS








LA PALMA 28 sept – 12 oktober 2007
Dit keer volledig op eigen gelegenheid. We hebben een paar excursies besteld. Op het eiland staan pre historische "bomen" worden drakenbloed bomen genoemd. Een boottocht gemaakt en dit keer wel de dolfijnen mogen zien.
Los Cancajos (hotel), Santa Cruz, Las Nieves, vulkaan San Antonio, De La Cardera De Taburiente, Los Sauces, El Pinar Puntagorda, Garome, El Time, Santa Cruz, Los LLamos, Puerto de Tazacorte








  

















THAILAND 18 april – 4 mei 2007
Weer een mooie reis. We hadden een Thaise gids die haar best deed om haar land te laten zien en een Nederlandse reisleidster. 
We hadden een treinreis om nooit meer te vergeten. Eerst zouden we derde klasse reizen (nachttrein) maar dat ging gelukkig niet door. We hadden ons eigen coupé. In de gang naast het toilet zat bewaking, met bed tijd kwam iemand langs om de banken in bedden om te toveren. We hadden een maaltijd en ontbijt mee gekregen, maar zijn toch even in het "restaurant" gaan zitten. Een hele belevenis. Coupé was blauw van de rook, disco lichten en live music.
We hebben o.a. een hotel in een natuurgebied.

Bangkok, Ayutthaya, Chao Phraya rivier, Damnoen drijvende markt, Kanchanaburi (de brug over de rivier Kwai, Birma spoor),  Phitsanulok, tempel Phtabudhachinnarat, op de fiets door Sukothai, Si Satchanalai, Phayao, Chiang Rai, Mae Fah Luang garden, Akha dorp, Myhonmar de gouden driekhoek even de rivier over en in Laos gestaan, Chian Saen, SanKamPhaeng, chiang Mai, Wat Phra That Haripunchai; de legende vd witte olifant, Pattaya  


Plean Chang
Chang Chang Chang Chang Chang
Nhong Koeuy Hhen Chang Rue Plao
Chang Mun Theo Toa Mai Baow
Chamook Yao yao Rieak Waa Nguang
Song Kheaw Taai Nguang Riekak Waa
Ngamee Hooh, Mee Tah, Hang yaao
Elephant song
Elephant, Elephant, Elephant, Elephant, Elephant
Childeren... Have you ever seen elephants?
Elephant is so big and heavy.
It has a very long nose, calle Nguang (Trunk).
there is a pair of tusk below the trunk, called Nga.
With ears, eyes and a long tail.




WAT PHRA KEO

WAT PO= DE 3DE ACTIVITEIT     DE LIGGENDE BOEDHA

AYUTHAYA

DAMNOEN; DRIJVENDE MARKT


PHAYAO

 in de hele show geen vrouw op het podium te bekennen





TUNESIË 16-30 september 2006
Mooie vakantie, gaan nooit meer met deze reisorganisatie z'n reis maken, zeg maar niks over de bevolking die we tegen kwamen. Gids heeft zijn best gedaan.

Tunis, Cartago, Sidi Bou Said, Kairouan, Sbetla, Mides Canyon, waterval van Tamerza, Bergoase Chebika, Oase van Nefta, Chott el-Jerid het grootste zoutmeer, stukje Sahara, Matmata, Djerba Houmt Souk, Jara, Sahel, Eljem, Hammamet, Sousse, Port El Kantaoui




THE ENGLISH PATIENT

STARWARS































MEXICO, BELIZE, GUATAMALA 25 april – 10 mei 2006

De eerste LANGE vlucht. Halverwege de vlucht werd ik helaas reisziek. Daarna gelukkig een mooie reis door drie landen. Start Mexico, snelle doorreis door Belize, paar dagen Guatamala om weer in Mexico uit te komen. Daar nog een paar vrije dagen om van de reis bij te komen. Met het inchecken met de vlucht terug hadden we nog een probleem. Onze achternaam zou niet bestaan. Gelukkig stond de gids nog op haar ouders te wachten waardoor ze ons kon helpen. Gelijk maar bij betaald voor een upgrade voor de reis terug en in dit geval het geld waard, wat een ander soort stoel die voor meer ruimte zorgt kan doen.
In Mexico is het 7 uur vroeger, in Guatemala gaat er nog 1 uur vanaf. Per dorp kan de tijd verschillen aangezien niet iedereen mee doet aan de zomer- en wintertijd. Tijdens de reis weer een tijdsverandering v.w. de zomertijd. De Maya-Route is een kleurrijk, kronkelige- rechte, hoge- lage route. De Maya cultuur is machtig, prachtig en mystiek. Ze zijn in deze landen gek op drempels. Ook de hotels zijn weer een belevenis op een leuke manier. We maakte ook één van de heetste dagen sinds 30 jaar mee, 42 graden in de schaduw, je wordt er niet vrolijk van. Ze zijn daar ook dol op zoet, zelfs in de flesjes water zat een zoete smaak.

MEXICO: Cancún, Tulum, Chetumal, BELIZE: Xunantunich, Guatemala: Petén, Tikal, Izabal, Livingstone - Lago de Izabal, Antigua, Panajachel, meer Atitlan, Via de Pan America richting Mexico:  San Christobal de las Casas Chiapas, San Juan Chamula, Zinacantan, Auga Azul, Misol Há, Paleque, Campeche, Uxmal, Yucatan, Merida, Chichen Itza, Playa del Carmen

TULUM











MALLORCA  25 sept – 9 okt 2005

Een zeer gezellige en ontspannen vakantie. 1 week rondreis met gids en 1 week eigen gelegenheid. In de eerste week moesten we naar het hotel aan de overkant verhuizen v.w. een conference. Er was nog een zonsverduistering, helaas door de bewolking zag je niks.

Santa Ponca, rond kasteel Bellver, Palma, Valldemossa, Sóller, mooi dorpje Fornalutx, Manacor, Porto Cristo, Cuevas del Drach, Lluc, Pollenca, 365 treden van de Calvarieberg  ben dus aardig zonde vrij, Alcúdia, Ermita de Bonany, Calvia, Peguera, Port D'Andratx 
























EGYPTE 4 - 18 maart 2005
Wat een reis. Op Schiphol wordt de sneeuw en ijs weg gespoten, zodat de vliegtuigen kunnen stijgen en landen. In Egypte aangekomen lopen wij in ons zomer kloffie terwijl de Egyptenaren nog in hun winterkleding lopen. 
We gaan van Alexandrië met de nacht trein naar Luxor. Dit is waarschijnlijk de meest vermoeiende reis de we ooit maken. Laat in het hotel en weer vroeg vertrekken. Maar het was een prachtige reis.
Met mijn verjaardag kreeg ik een Fez op mijn hoofd en een Happy Birthday, na een zeer lange en vermoeiende dag.
Met mams verjaardag zaten we toevallig in de Katharina vallei ( Het KatharinakloosterSinaï-klooster of Sint-Catharinaklooster (Grieks: Μονὴ τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης), op het schiereiland Sinaï in Egypte, is een van de oudste en beroemdste kloosters ter wereld. Het is vernoemd naar de heilige Catharina van Alexandrië. ) In de avond hadden we het diner in Caïro aan de Nijl. Daar werd mam verrast met een heerlijke vruchtentaart.
Abu Simbel, een hele ervaring om dat mee te maken. s'Ochtends zeer vroeg(om 2 uur opstaan) verzamelen met massa's toeristen in een hele stoet aan bussen op een plein wachten totdat we eindelijk mogen vertrekken. Na een lange tocht komen we aan bij Abu Simbel. Met de terugweg moeten de mensen die met het vliegtuig waren gekomen met de bussen mee terug door een zandstorm die twee keer per jaar komt.
De bediening is ook een hele ervaring. De één doet de bestelling, de volgende komt het drinken brengen, nummer drie de maaltijd, nummer vier komt de borden weer ophalen, nummer zes komt met de rekening en het geld ophalen en nummer zeven komt uiteindelijk met het wisselgeld.

Caïro, Kagemni tomb v Mere-Ruka, Sakkar pyramide,  Memphis, Giza pyramides, Alexandria; De Bibliotheek, Montazah paleis, Catacomb Kom El Shokafa, Citadel Quitbay, met de nachttrein naar:
Aswan, Philaetempel, Agha Khan, Kitchener eiland,  Kom-Obo tempel, 
Qena, Thebe - Luxor, Dal der Koningen, tempel van Hatsjepsoet, Vallei der Koninginen (ook voor kinderen onder de 12j), Karnak tempel, Tot de provincie Rode zee hadden we begeleiding  van politie op de weg, daarna was het blijkbaar niet meer nodig. Met de fast ferrie naar Sinai
Sharm el Sheikh, Nationaal natuurpark Ras Mohammed, Provincie Catharina, Klooster Saint Catharina - Moses berg, 7 nonnenklooster, onder het Suez kanaal door, weer terug in Caïro


MOHAMMED ALIE MOSKEE IN DE CITADEL




HET VERVOER







GRAN CANARIA 9 – 23 juni 2004
Één week in de stad voor uitjes over het hele eiland met gids en één week in een strand appartement-hotel op eigen gelegenheid. In de eerste week heeft mam helaas haar fototoestel verloren in een botanische tuin. De eerste week gaan we het hele eiland af en maken een wandeling rond de Roque Nublo. Een boottocht gemaakt met de beloofde dat we dolfijnen te zien krijgen en natuurlijk geen één dolfijn te zien. We mochten nog een keer gratis mee, wat we hebben gedaan en weer geen dolfijn te bekennen maar wel lekker 2 x een heerlijk boottochtje gehad.

Las Palmas (hotel), Pico Bandama, Telde, Valsequillo, San Mateo, Puerto De Mogán, Mogán, Tocodomán, Puerto de la Aldea, Puerto de la Nieves, Cuevas de Valerón, MaspalomasPlaya del Ingles, San Bartolome de Tirajana, Tejeda (centrum vh eiland), Firgas, Arucas, Montana de Arucas, Taurito (2de hotel), Puerto Mogán, Puerto Rico
   

 








DUBLIN (ierland) 22 – 25 maart 2004
Verjaardagskado voor mam.





MADEIRA (portugees)  14 – 28 augustus 2003
Een mooi natuur-wandel eiland. Een prachtig bloemeneiland. Dagtochten en wandelingen gemaakt. Een Levada wandeling van 8 km, een wandeling langs de bewatering van het eiland.
1 week met gids en 2de week op eigen gelegenheid ook een ander hotel. Veel wandelen en zwemmen. Natuurlijk ook nog een boottochtje.

Funchal, Câmara de Lobos, Ribeira Brava, Porto Maniz, Botanische tuin Quinta das Cruzes, Cabo Girao, Porto Santo (eilandje), Eira da Serrado, Miradeuro - de Nonnenvallei, Curral das Freias, Quinta de Palheiro Canical, Pico do Facho (fakkelberg), Santa Cruz, kabelbaan naar Monte palace Tropical garden













CYPRUS (grieks) 11-25 maart 2003
Één week aan de ene kant van het eiland, een groepsvakantie. De tweede week naar de andere kant van het eiland (grieks gedeelte) voor een weekje eigen gelegenheid. Hotel verandering is door een conference op het eiland.

Larnaka, Lemesos (hotel), Lefkosia, Troödosgebergte Kakopetria, Nikitari, Laghoudera, Khirokitia, Ayios Minas, Lefkara, Kiti, Kourion, Omodhos, Paphos (2de hotel), Lachi, Ayios Neophytos











TORQUAY (gb) 21 – 28 september 2002
De Britse Riviera Met de bus naar het hotel waar we een week zitten en waar we dagelijks individueel en groeps uitstapjes maken.

Babbacombe, Cockington Village, Plymouth, Cornwall Looe, Widecombe in the Moor, Exeter, Newton Abbot, Bovey Tracy, Moretonhamstead, postbridge, Two Bridge, Yelverton, Dartmouth 














MAROKKO-ANDALUSIË 9 – 23 juni 2002
Met het vliegtuig naar Marokko Casa Blanca en we eindigen in Andalusië Spanje (Sevilla) Een mooie natuur en cultuur reis. Bij het eerste hotel hebben we een gigantisch zwembad. Bij ieder hotel werd het zwembad kleiner en het
laatste hotel een super klein zwembad.
Het laatste hotel was een nieuw hotel die officieel nog niet open was. het was een hotel voor golfers. Dit was een alternatief hotel. Het oorspronkelijke hotel stond in de stad, maar deze was afgesloten voor een Europees conference. We vroegen voor een glas verse sinaasappelsap, ja dat hadden ze. Een half uur later kwam de man aan met 2 glazen geperste sap. Bleek de man eerst naar huis te zijn gegaan voor een pers, bleken ze namelijk niet te hebben. Das pas service.

Marokko: Casablanca, Marrakech, Atlas gebergte, Ourika vallei, Bent-Mellal, Meknes, Fés, Tanger, Laras
Spanje: Malaga, Alhama de Granada, Granada, Alhambra, Córdoba, Carmona, Sevilla









BRUGGE (belgië) 8 – 10 maart 2002
Winkelen in Brugge en Brussel nog even het foto-album nakijken




EURODISNEY/PARIJS 12 - 17 december 2001
Een paar dagen met de bus naar Parijs en Eurodisney erbij. Aardig wat van Parijs af gewandeld.





























MARMARIS (turkije) 11 – 18 september 2001
Nog even van de zon genieten. Met het vliegtuig naar Turkije op eigen gelegenheid. Vliegtuig was van een Turkse Maatschappij.  Het landen deed me aan een jojo denken. Omlaag, omhoog, omlaag, omhoog, ect. Uitzicht wolken, bergen, wolken, bergen. Vervolgd met het geluid van diverse papierenzakken die geopend werden en bij landing een groot applaus. In de bus richting het hotel kregen we het trieste nieuws te horen. En de hele vakantie zagen we maar 2 dingen op tv de twin towers en voetbal. Ondanks deze wereld ellende hebben we een zonnige rustige vakantie gehad.  Inclusief een dagje Rhodos.







ITALIË ZUID & SICILIË 11 -25 juni 2001
Dit keer met het vliegtuig naar Italië voor de tweede helft van het land. Om eerlijk te zijn, het eerste deel van de reis was saai qua op de weg te reizen. 
De tocht door de Grotte di Castellana was wel de moeite waard.
Verder hebben we op een vulkaan gelopen. Stonk aardig naar rotte eieren.
het leukste hotel was een hotel die tegen een inham rotswand gebouwd was. Voor de min nummers moest je naar boven en voor de plus naar beneden. Een doolhof om bij je kamer te komen.
Sicilië was mooi en we hadden geluk, de Etna was al aan het roken en toen we weer thuis waren barstte ze uit.

Rome, Ruva di Puglia, Alberobello, Locorotondo, Lecce, Otranto, 
Sicilië: messina, Taormina, Neapolis, Siracusa, Piazza Armerina, Argigento, Selinunte, Palermo, Monreale, Cefalu
Paestum, Herculaneum, Napels, vulaan Solfatara, Baia

Castel de Monte bijzonder om zijn vorm van 8 hoeken






GROOT BRITTANIË 10 – 21 juli 2000
Met de bus, door de Eurotunnel naar Groot Brittanië. Een rondreis van onder naar boven en weer terug. Qua weer hebben we geluk gehad. We vertrokken met regen, bij Stonehenge de laatste druppels en de rest van de reis droog. Weer terug in Frankrijk begon het weer te regenen.

Van Calais door de Eurotunnel naar Dover, Chillham, Ashford, Stonehenge, Bath, Severn, grens Engeland - 
Wales, Cardiff, The Cotswolds, Bourton-on-the-water, nog langs de woonplaats van Brum, Broadway, Chester, Betws-Y-Cord, Snowdonia, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysiliogogogoch, Conway Bay, Lake district, Windermere, Grassmere, Kirkstone, 
Scotland, Gretna Green, Glasgow, (The Bonny Bonny Banks of) Loch Lomond, Glencoe Robbeneiland, Ben Nevis (hoogste berg van GB 1344m hoog), Pitlochry, Edingburgh, Cotton hill, Roal mile gelopen, Gateshead/New Castle, DurhamCity, Yorkshire (Dales), Bingley, York, Cambridge 







LONDEN (gb) 28 -30 december 1999
Even er tussenuit een paar dagen Londen, veel afgelopen en afgepeigerd weer thuis komen. 




SALOU (spanje) 10 -19 september 1999
Waarom Salou? Mam is ziek geweest en we willen het rustig aandoen, dus een week in de zelfde plek. Weer pech met de chauffeur die ook de "gids" was. Hij wilde zelf vakantie houden, maar had hij even pech. Een gezellige rustige vakantie.

Via België naar Luxemburg, door Frankrijk waar we 1 overnachting hebben. In de middag zijn we in Spanje. Ons hotel is in Salou: Bonavista, Barcelona, Montjuich berg de Vista Panoramica, de Ramblas, Sagrada Familia kathedraal, Tarragona, Reus, Parque Sama, kasteel Papa Luna, Peniscola, Ebrodelta, boottocht Ebro 









GRIEKENLAND 7 - 21 juni 1998
Weer met de bus vanuit Nederland naar Italië. Vanuit Venetië met de veerboot naar Griekenland, om precies te zijn het gedeelte Penopolesos. De buschauffeur was een hork en de gids wist niks. Maar het was een mooie reis. We zijn naar de geboorte plaats van mijn naam geweest.; Delphi
Duitsland: Seeburg, Dürndorf

Oostenrijk: Inntal, Innsbruck, Brennerautobaan
Italië: Venetië Adriatische zee
Peloponnesos: Patras, Olympia, Kalamata, Dardamyli, Diros grotten/Gythion, Sparta, Mistras, Argolis, Tolon, Nauplion, Mycene, Asklepios-kanaal v. Korinthe, Athene, Nafpaktos, Patras
Adriatsche zee, Venetie, Zwitersland, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland










ITALIË NOORD 3 - 17 september 1997
Met de bus, ja de bus, vanuit Nederland naar Italië reizen, een prachtige rit. We reizen tot ongeveer de helft van Italië en weer terug naar huis. 
Hier komen we een keer zeer laat aan in een hotel. We kregen een 5-gangen diner en we werden bedient door een vriendelijke ober die ons aan Mr. Bean deed denken qua bediening. Het hotel zelf was niet echt een aanrader, een oud, krakkemikkig hotel waar de stopcontacten vonkjes gaven. Gelukkig zaten we er maar 1 korte nacht in.

Duitsland: Kohlenz, Stutgart, Zusmarshausen, München, Augsberg Ettal
Oostenrijk: Tirol, Salzbrug, Innsbruck, Brennerpass
Italië: Vipiteno, door de Dolomieten, Lido di Jesolo, Venetië, Ravenna, Apeneinen, provicie Toscane, Chianciano terme, Pompeï,  Sorrento, Capri (eilandje), Peastum, Fiuggi, Rome & Vaticaan stad, Fiuggi alto, Cerveteri, Toscana, Montecatini Terme, Florence, Pisa, San Giminano, Vinci, Como meer
Zwisterland: Gotthard, Vierwäldstatter See, Basel
Frankrijk: Sausheim,
Luxembourg 

België:Arlon, Liege






















PRAAG (tjechië) 22 – 29 juli 1995
Met de bus naar Praag. 1 week in het zelfde hotel. Ik beheerde het geld en mam vond dat zo fijn dat ik iedere vakantie het geld beheer en mam lekker relax nergens aan hoeft te denken, 
mam sjokt wel achter mij aan  ;-D

Nederland --> Duitsland Siebenbergen Elzerberg Frankfurt am Mein Asschaffenburg Brannenhof Würzburg elsendorf Nürnenberg --> Tsjechië:
Pilzen Ceská Republika: Stribo, Spilze, Praha, Prager burcht St. Vituskathedraal, heel Praag en omgeving gezien.
Karlovy Vary, Beieren
















Reacties

Populaire posts van deze blog

THE GAMBIA

La Gomera.

F U E R T E V E N T U R A